Record negativ la simularea pentru Evaluarea Națională. Se pregătește o nouă generație de analfabeți funcționali!

0
120
record-negativ-simulare-evaluarea-nationala

Record negativ la simularea pentru Evaluarea Națională. 60% dintre elevi, sub nota 5. Profesor: „Copilul folosește mai mult tastele decât stiloul”

Record negativ la simularea Evaluării Naționale de anul acesta. La matematică avem cel mai mic procent de note de peste 5 din ultimii patru ani, în timp ce, la română, doar trei sferturi dintre elevi au luat cel puțin nota 5. Au fost inclusiv situații în care un exercițiu de nivelul clasei a II-a nu a fost rezolvat de unul din cinci elevi. 60% dintre elevi nu au reușit să ia nota 5 la simularea pentru Evaluarea Națională.

Profesor: „Copilul se folosește mai mult de taste decât de stilou„.

Cauzele acestor note slabe sunt unele mai profunde și sunt de mult timp, iar experții au atras atenția, de ceva vreme, că se va ajunge aici dacă nu se iau măsuri.

Maria Melente, profesor de limba și literatura română: „Subiectele la limba română mi s-au părut abordabile. Singura mică problemă a fost la unul dintre exercițiile de gramatică, unde materia nu a fost acoperită neapărat de toți profesorii, pentru că, în programă, cele două concepte pe care copiii ar fi trebuit să le abordeze nu fuseseră încă studiate la școală”.

Vorbim despre o generație care a experimentat foarte multe schimbări. Au intrat în clasa a cincea cu un bagaj emoțional greu de dus pentru un copil, pentru că trecem de la o singură figură didactică autoritară, de la învățătoare, la foarte multe figuri noi, multe materii. Vorbim despre creierul unui copil de 11-12 ani, un creier în plină dezvoltare.

În momentul în care trecem din școala tradițională în mediul online, ne trebuie ceva mai multă pregătire la nivel de sistem. Sistemul, acest uriaș abstract, pe care nu știm să-l definim foarte bine. Și există tendința de a arunca vina din curtea noastră în cea a vecinului. Părinții îi blamează pe profesori, profesorii îi blamează pe părinți, iar elevul rămâne undeva la mijloc, poate puțin confuz sau chiar un pic detașat.

Articolul complet, pe euronews.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.