SUA au lansat în spațiu avionul secret X-37B!

0
85
X-37B-drona

SUA au lansat în spațiu avionul secret X-37B, într-o misiune care va dura câțiva ani. Spre deosebire de precedentele șase misiuni, va fi plasat acum la o distanță mult mai mare de Pâmânt, cu ajutorul rachetei SpaceX Falcon Heavy.

Nava spațială este construită de Boeing și poate efectua diferite sarcini și experimente tehnologice, în timpul mai multor ani de zbor pe orbita planetei. La sfârșitul misiunii sale, nava ar trebuie să coboare prin atmosferă și să aterizeze pe o pistă similară cu cele folosite de avioane.

Aceasta este cea de-a șaptea misiune X-37B

Aceasta este cea de-a șaptea misiune X-37B, dar prima lansată cu racheta SpaceX Falcon Heavy, mai puternică, capabilă să transporte încărcături mai grele decât X-37B mai departe în spațiu, la peste 35 de mii de kilometri deasupra Pământului. În primele șase misiuni, începute în 2010, X-37B a fost plasat pe orbita joasă a Pământului, la altitudinea de două mii de kilometri.

Pentagonul a dezvăluit puține detalii despre misiunea X-37B și nu a precizat la ce distanță va fi plasat pe orbită, în această misiune, însă un oficial american a precizat că va implica ”noi regimuri orbitale, experimentând tehnologiile viitoare de cunoaștere a domeniului spațial”.

Nava spațială a fost lansată joi, de la de la Centrul Spațial Kennedy al NASA de la Cape Canaveral

Nava spațială a fost lansată joi, de la de la Centrul Spațial Kennedy al NASA de la Cape Canaveral, iar lansarea a fost transmisă în direct pe Youtube de SpaceX. Aceasta a avut loc după mai mult de două săptămâni de întârzieri și decolări anulate, pe fondul condițiilor meteo nefavorabile și din cauza unor problemelor tehnice nespecificate.

Recenta misiunea X-37B vine la două săptămâni după ce China a nava spațială Shelong (Dragonul divin) în cea de-a treia sa misiune de după 2020, un semn al creșterii rivalității între cele două țări.

Durata celei mai recente misiuni X-37B nu a fost făcută publică de Pentagon, dar Reuters scrie că probabil se va desfășura până în iunie 2026 sau după această dată, având în vedere tiparul zborurilor precedente.

Sursa: biziday.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.