Xiaomi SU7, o nouă mașină electrică ce va rivaliza cu Tesla Model S și Porsche Taycan!

0
207
xiaomi-su7

Mulți producători auto se concentrează pe piața mașinilor electrice, în special grupurile chineze care beneficiază de o piață internă foarte favorabilă. Este acum rândul gigantului smartphone-urilor, și mai general al electronicelor, Xiaomi să se lanseze pe această piață în colaborare cu producătorul BAIC, deținut de statul chinez.

Xiaomi intenționează să concureze cu Tesla și Porsche

Xiaomi intenționează să concureze cu Tesla și Porsche cu primul său model, numit SU7. Este un sedan mare, pentru că da, această caroserie care continuă să piardă cota de piață în regiunile noastre în beneficiul SUV-urilor rămâne destul de populară în China.

Profilul SU7 arată exact ca cel al Porsche Taycan, chiar și fața lui pare să fie inspirată de la modelul Porsche. Din fericire, spatele este mai diferit. Rețineți că sunt oferite doar trei culori de caroserie: Aqua Blue (albastru deschis), Mineral Grey (gri cretă) și Verdant Green (verde kaki).

Ne-am fi așteptat ca Xiaomi să pună tehnologia pe primul plan, dar cabina SU7 este în cele din urmă destul de clasică. Un ecran mare de 16,1 inchi se află cu siguranță în centrul tabloului de bord, dar acest lucru nu mai surprinde cu adevărat în pragul anului 2024. Interfața aleasă este HyperOS și își propune să ofere o experiență care se încadrează perfect în ecosistemul Xiaomi. Panoul dedicat instrumentației este mai discret, dar completat de un head-up display foarte mare. În cele din urmă, pasagerii din spate pot opta pentru două ecrane dedicate divertismentului.

Fișa tehnică Xiaomi SU7

Xiaomi oferă SU7 în două versiuni de motorizare. Primul model Xiaomi SU7 revendică deja 668 km de autonomie, dar pe ciclul de omologare CLTC chinez, mai optimist decât WLTP european. Performanța este, de asemenea, măgulitoare, deoarece poate accelera de la 0 la 100 km/h în doar 5,28 s conform Xiaomi, datorită unui motor de 299 CP și 400 Nm de cuplu.

Versiunea cu două motoare – Xiaomi SU7 MAX – se descurcă mult mai bine datorită celor 673 CP și 838 Nm de cuplu, cu un timp de 2,78 s la același exercițiu, ceea ce o plasează în categoria cu cel mai puternic Porsche Taycan, Turbo S (2,8 s de la 0 până la 100 km/h). Tesla Model S Plaid, la rândul său, arată un timp de doar 2,1 s, dar omițând lansarea cu aproximativ 30 cm.

Acest model high-end beneficiază și de o baterie mai mare. Afișează o capacitate de 101 kWh (totală sau utilă, Xiaomi nu precizează) promițând 800 km de autonomie, întotdeauna conform ciclului CLTC. Rețineți că celulele sunt integrate direct în structura mașinii, ceea ce permite bateriei să câștige densitate energetică. Sunt furnizate de CATL și BYD în funcție de versiuni.

Xiaomi Pilot – sistemul de conducere autonomă

Încărcarea nu este omisă datorită arhitecturii de 800 V a SU7. Vă permite să recâștigați 220 km de autonomie în 5 minute, sau 510 km în 15 minute conform Xiaomi, dar tot nu conform standardului WLTP. În cele din urmă, Xiaomi și-a dezvoltat propriul sistem de conducere autonomă. Numit Xiaomi Pilot, se bazează în special pe un LiDAR vizibil pe plafonul mașinii.

SU7 va fi lansat în China, în 2024, dar Xiaomi nu și-a comunicat încă prețurile. Cu toate acestea, putem spera că sunt semnificativ mai mici decât cele ale rivalilor săi. În Franța, Tesla Model S și Porsche Taycan pornesc fiecare de la aproape 100.000 de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.