UE va amenda, în premieră, Apple cu 500 de milioane de euro. Vezi motivul!

0
238
ue-amenda-apple
Foto: Pixabay.com

Uniunea Europeană va aplica prima sa amendă împotriva companiei Apple, pentru încălcarea legislației referitoare la accesul la serviciile de streaming muzical, au declarat pentru Financial Times cinci persoane care au cunoștință directă de ancheta autorităților europene. Aceasta se va situa în jurul valorii de 500 de milioane de euro și ar putea fi anunțată la începutul lui martie. 

Investigația a pornit în urmă cu cinci ani, după o plângere din partea Spotify, pentru a determina dacă Apple își folosește ecosistemul pentru a-și favoriza propriul serviciu de streaming muzical, în defavoarea altora, și dacă se face, astfel, vinovată de abuz de poziție dominantă și alte practici anticoncurențiale.

Apple poate face apel, dar pentru moment a precizat că va răspunde preocupărilor și va promova concurența loială. A mai adăugat că “App Store a ajutat Spotify să devină cel mai important serviciu de streaming muzical din Europa. Sperăm că executivul european va pune capăt urmărilor unei plângeri care nu are nicio bază rezonabilă”, scrie biziday.ro.

Această dispută între UE și Apple va reaprinde “războiul” dintre blocul comunitar și marile companii de tehnologie, într-un moment în care acestora din urmă le este cerut să demonstreze că respectă legile privind concurența. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.