Ziua Mondială a Pământului – 22 aprilie!

0
101
ziua-mondiala-a-pamantului

Pe 22 aprilie, în fiecare an, sărbătorim Ziua Mondială a Pământului. În 2024 va avea loc a 54-a aniversare în care 141 de țări au transformat acest eveniment într-o manifestare de amploare prin intermediul căreia se militează pentru un viitor mai bun al Pământului.

În anul 2008, Organizația Națiunilor Unite a declarat oficial sărbătoarea planetei Pământ ca o expresie comună a dorinței tuturor de a construi o societate durabilă pentru un viitor comun verde și sustenabil.

Anul acesta, pe 22 aprilie 2024, Ziua Mondială a Pământului va fi celebrată cu tema: Planeta vs. Plastic, menită să militeze pentru conștientizarea pe scară largă a riscurilor pe care le prezintă materialele plastice pentru sănătatea tuturor ecosistemelor ce se răsfrâng asupra sănătății omului la un moment dat.

Ziua Mondială a Pământului își are originile în 1970, la inițiativa senatorul america Gaylord Nelson. Acesta a propus întregii clase politice să se trezească din dezinteresul pe care îl arată față de mediu. Astăzi, miliarde de oameni au luat atitudine și sunt antrenați în numeroase proiecte ce au menirea de a proteja Pământul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.