Cea mai urâtă mașină electrică vine din Rusia!

0
210
cea-mai-urata-masina-electrica

Institutul Politehnic din Moscova și compania auto Avtotor lucrează la un automobil electric a cărui caroserie a atras criticile internauților. Toate componentele principale ale mașinii electrice – motor, invertor, elemente de control, baterie – sunt proiectate și fabricate în Rusia.

Primele cinci vehicule din pre-producție sunt programate pentru certificare anul viitor, iar producția de serie va începe în 2025. Autoturismul a fost proiectat ca mașină de oraș, cu o viteză maximă de 80 km/h și o autonomie de 100 km. Avtotor a menționat că mașinile „Amber” din producția de serie vor avea un aspect diferit de cel al prototipurilor actuale.

De asemenea, producătorul a estimat că mașina electrică va fi „compactă și accesibilă”, în contextul în care bateria va putea fi „închiriată, și nu cumpărată”, iar caroseria nu necesită tehnologii scumpe. Acest text a fost copiat de pe Ziare.com Cum arată „catârul”, cea mai urătă mașină electrică din lume, pe care Rusia se pregătește să o lanseze, anunță click.ro.

Vehiculul electric a fost creat după un contract special semnat între producătorul auto și Ministerul Industriei și Comerțului din Moscova. Fotografiile publicate de Avtotor au atras un val de critici și ironii pe rețelele de socializare, internauții ridiculizând designul autoturismului și spunând că este „cea mai urâtă mașină electrică din lume”.

Uzina Avtotor va avea o capacitate de producție de 50.000 de mașini electrice pe an, conform sursei menționate mai sus. Costurile pentru dezvoltarea designului unui vehicul electric compact s-au ridicat la peste 480 de milioane de ruble, adică 4,8 milioane de euro, iar crearea unui laborator de testare a vehiculelor a necesitat alte 427 de milioane de ruble (4,2 milioane de euro). Producătorul auto intenționează să înceapă producția în masă a autoturismului electric începând cu anul 2025.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.