Superstiții de Anul Nou! Obiceiuri și tradiții de Revelion!

0
139

Superstițiile de Anul Nou sunt respectate la cumpăna dintre ani de numeroși oameni. Aceștia sunt de părere că, respectând fiecare tradiție, vor avea noroc în noul an. Pe lângă cea mai cunoscute superstiție de Revelion – nu se împrumută bani și obiecte de preț pentru ca anul ce vine să nu vă prindă cu datorii – există multe altele transmise din generație în generație, informează libertatea.ro.

Superstiții în noaptea dintre ani din toate zonele țării

  • Printre superstiţiile şi obiceiurile de sfârşit de an amintim dansul în aer liber pentru sănătate şi noroc, dar şi umplerea portofelelor cu bani pentru un an prosper.
  • O altă superstiție de Revelion spune că Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi, pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri.
  • Roșul este culoarea dragostei și veseliei, așa că dacă vă îmbrăcați în roșu de Anul Nou, veți avea un nou an plin de noroc și iubire.
  • Cine este manierat și politicos de Anul Nou așa va fi tot timpul. De aceea, se spune că în noaptea de Revelion trebuie evitate discuțiile în contradictoriu, precum și povestirile despre morți sau fantome. Se spune că acestea ar atrage ghinionul.
  • Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa.
  • În multe țări din lume, printre care și în România, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de valoare în prima zi din an.
  • De asemenea, nu se plătesc datorii sau taxe, nu se oferă daruri și nu se duce gunoiul, deoarece acestea sunt considerate semne de sărăcie în anul ce abia începe.
  • Se spune că nu e bine ca noul an să te prindă cu paharele, farfuriile și buzunarele goale. Motivul: toate acestea sunt semne ale unui an sărac. De aceea, e bine ca la miezul nopții pe masă să fie pahare și farfurii, iar fiecare membru al familiei să aibă bani asupra sa.
  • Sub vâsc sau nu, sărutul este obligatoriu în noaptea de Revelion, dacă doriţi să aveţi parte de afecţiune în anul ce vine. Altfel, veţi avea un an cu puţine satisfacţii sentimentale.

Superstiții – ce să faci de Revelion pentru sănătate și noroc

Se mai spune că în prima zi a anului nu este bine să ieși din casă decât după ce ai primit un musafir. Acesta nu trebuie, însă, să fie blond sau roșcat, să aibă platfus sau strabism și nici sprâncenele împreunate, pe motiv că aduce ghinion. Dansul la miezul nopţii în aer liber, în special cel în jurul unui copac, aduce sănătate şi împlinirea tuturor dorinţelor. Este bine ca fetele care doresc să se mărite în noul an să vadă un bărbat la geamul dormitorului la cumpăna dintre ani.

Citiți și: Tradiții de Anul Nou din întreaga lume / Foto: pexels.com!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.