Panourile fotovoltaice, pe post de gard!

0
139
panouri-gard

Financial Times analizează instalarea frenetică a sistemelor fotovoltaice în țările vest-europene și corelează acest fenomen cu prețurile foarte mici la care au ajuns acestea, în condițiile în care producția globală de panouri va atinge 1.100 gigawați, adică de trei ori mai mult decât cererea prognozată de Agenția Internațională pentru Energie.

“De ce să-ți faci un un gard din altceva când poți pune panouri solare, chiar dacă acestea nu sunt aliniate perfect pentru soare?”, a comentat pentru FT Martin Brough, șeful diviziei de cercetări climatice de la BNP Paribas Exane. Panourile captează mai puțină lumină solară atunci când sunt folosite pe post de gard, în poziție verticală, față de poziția înclinată, pe acoperiș, dar procesul de instalare costă mai puțin, iar eficienața lor este mai mare iarna, atunci când soarele coboară pe cerul din emisfera nordică.

“Costul de instalare – forța de muncă, schele – reprezintă cea mai mare parte a cheltuielilor pe care le are o gospodărie care instalează un sistem fotovoltaic pe acoperiș, poate avea sens. Panourile solare devin atât de ieftine încât le punem peste tot”, a spus Jenny Chase, analist solar principal la BloombergNEF, scrie biziday.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.