Telescopul James Webb de la NASA a descoperit cea mai îndepărtată galaxiei care seamănă cu a noastră!

0
223
galaxie-univers-telescopul-james-webb
Interpretarea unui artist despre o galaxie spirală barată desenată în interiorul unei bule. Pământul este desenat în afara bulei pentru a reprezenta legătura dintre ceers-2112 și Calea Lactee. Sursa foto: businessinsider.com

Telescopul James Webb a descoperit o galaxie care seamănă cu Calea Lactee. Galaxia s-a format la scurt timp după Big Bang, ceea ce se credea a fi imposibil. Acest lucru ar putea însemna că există un ingredient lipsă în informațiile noastre despre modul în care s-a format Universul, transmite Business Insider.

Telescopul spațial James Webb (JWST) a descoperit o galaxie care seamănă izbitor de mult cu a noastră. Galaxia, numită ceers-2112, are o vechime de peste 11,7 miliarde de ani și este cel mai vechi exemplu de galaxie spirală barată văzută vreodată.

Astronomii au fost surprinși în urma descoperirii, deoarece modelele cosmice sugerează că galaxiile spirale barate au început să apară abia la aproximativ 6,9 miliarde de ani după Big Bang, informează digi24.ro.

Cea mai recentă descoperire, publicată în revista Nature, ar putea schimba modelele noastre despre Univers și modul în care materia întunecată a influențat formarea galaxiilor în primele sale zile, au spus autorii studiului.

Noua descoperire sugerează că ceva nu este în regulă cu modelele care arătau ce s-a întâmplat după crearea Universului.

În situația aceasta, nu este exclus ca și Pământul să aibă un corespondent în galaxia ceers-2112. Revine întrebarea: ”suntem singuri în Univers?”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.