Vremea în România, 8 ianuarie 2024: Ger în toată țara!

0
213
vremea-romania-8-ianuarie-2024

Frigul cuprinde toată țara. În Transilvania și în ținuturile sudice apar precipitații sub toate formele, iar în rest o să ningă. În est și în sud-est, vântul viscolește ninsoarea și va spori senzația de frig. Maximele se încadrează între minus 7 grade în nordul Moldovei și 7 grade cu plus în Dealurile Olteniei.

În Dobrogea și Bărăgan, vremea se va răci simțitor.  Duminică au fost 15 – 16 grade, dar luni vor fi cel mult 5 grade. Cerul rămâne acoperit și apar precipitații sub toate formele. În plus, vântul se întețește și se va forma polei, așa că mare atenție dacă plecați la drum cu mașina.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei se face mai frig și, după prânz, temperaturile se opresc la 2 grade. Treptat, vor predomina ninsorile, în unele zone se formează polei și va fi viscol.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina găsim vreme foarte rece și maxime negative. În Bucovina avem o dimineață geroasă, iar temperaturile nu cresc foarte mult nici pe timpul zilei: la Botoșani vor fi minus 7 grade la amiază. O să ningă abundent, iar vântul viscolește ninsoarea cu rafale de până la 70 de km/h. La noapte se lasă gerul în toată provincia, iar la Suceava și la Botoșani vor fi minus 15 grade.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, înnorările persistă și vorbim mai mult despre ninsori. Se simte puțin și vântul, iar maximele ajung cu greu la 2 grade.

În ținuturile vestice se răcește foarte tare și o să ningă slab, pe suprafețe restrânse. Apar și precipitații mixte iar temperaturile se vor situa între minus 1 grad la Oradea și 5 grade la Deva

În Transilvania, pe partea estică predomină ninsorile, dar în restul provinciei apar precipitații sub toate formele. Se face mai frig decât duminică și maximele se opresc la 4 grade. Peste noapte se lasă gerul în depresiuni, iar la Miercurea Ciuc minimele ajung la minus 12 grade.

În Oltenia luni se răcește, dar pe-aici găsim cele mai mari temperaturi din țară, de 7 grade – pe la Târgu Jiu. Pe-aici o să plouă sau o să cadă lapoviță, însă după lăsarea nopții o să ningă.

În ținuturile sudice, găsim înnorări persistente, ploi sau lapoviță în timpul zilei și ninsori peste noapte. Vântul va fi activ, iar maximele se opresc la 5 grade.

Sursa: vremea.stirileprotv.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.