Alexei Navalny, principalul opozant a lui Putin, a murit într-o închisoare din Rusia!

0
148
Alexei-Navalny-murit

Alexei Navalny, aprigul contestatar al lui Vladimir Putin, nu mai este în viață. Autoritățile ruse au anunțat, vineri, că marele opozant al dictatorului de la Kremlin a murit în penitenciarul din Siberia în care-și ispășea pedeapsa primită pentru trădare. În 2018, Navalny a contestat legalitatea Campionatului Mondial găzduit de Rusia, acuzând grave deturnări de fonduri comise de apropiații lui Putin.

Cel mai puternic contestatar al lui Vladimir Putin a încetat din viață, în circumstanțe încă neclare, în penitenciarul cu regim special în care fusese transferat anul trecut. Navalny avea 47 de ani și era considerat marele opozant al temutului președinte al Rusiei. 

Potrivit primelor informații, preluate și de Libertatea, Navalny, încarcerat în penitenciarul din Districtul Autonom Yamal-Neneț, și-ar fi pierdut cunoștința în timpul unei plimbări, iar tentativele de resuscitare nu și-ar fi făcut efectul.

Liudmila Navalnaya, mama liderului opoziției ruse, a reacționat pe contul de Facebook după moartea fiului ei. „Nu vreau să aud condoleanțe! L-am văzut în închisoare pe 12 februarie, la o întâlnire. Era viu, sănătos și fericit”, a transmis mama lui Navalny.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.