Cod portocaliu și galben de viscol, ninsori și vânt puternic în mai multe județe din România!

0
282
cod-portocaliu-galben-viscol-ninsori

Meteorologii au emis avertizări de ninsori și vânt puternic în mai multe județe, vremea urmând să se înrăutățească de vineri seara.

Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte – 17 noiembrie, ora 20:00 – 18 noiembrie, ora 08:00!

În zona Munților Banatului și în vestul Carpaților Meridionali va ninge local însemnat cantitativ (15…20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, iar mai ales în zona înaltă vor fi viteze de peste 60…70 km/h și vor fi perioade cu viscol și vizibilitate scăzută.

În județele Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj, vântul va avea intensificări cu viteze de 55…60 km/h. Vor fi ninsori și în restul zonei montane, iar în dimineața zilei de sâmbătă (18 noiembrie) în estul Transilvaniei și în nordul Moldovei vor fi predominant ninsori.

Cod galben de intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ și viscol la munte – 18 noiembrie, ora 08 – 19 noiembrie, ora 10

În jumătatea estică a teritoriului și la munte vor fi precipitații însemnate cantitativ, local de 25…35 l/mp și izolat de peste 50 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte și predominant ninsori în cea mai mare parte a Moldovei și în sud-estul Transilvaniei unde se va depune strat de zăpadă, local consistent. În Dobrogea și în Muntenia vor fi ploi și trecător, în noaptea de sâmbătă spre duminică (18/19 noiembrie), pe arii restrânse lapoviță și ninsoare.

Vântul va prezenta intensificări în sud-vestul, estul și sud-estul teritoriului cu viteze de 55…65 km/h. În Subcarpații Moldovei și de Curbură, precum și la munte, temporar va fi viscol, iar rafalele vor depăși 60…80 km/h.

Pe parcursul zilei de duminică vântul va continua să aibă intensificări în sud-estul țării și la munte.

Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului, viscol, vizibilitate redusă sub 50 m – 18 noiembrie, ora 14– 19 noiembrie, ora 10, local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură

În intervalul menționat local în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, va ninge și va fi viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m.

Cod portocaliu de intensificări susținute ale vântului – 18 noiembrie, ora 18– 19 noiembrie, ora 10, în sudul Moldovei, estul Munteniei, Dobrogea și bazinul vestic al Mării Negre

În sudul Moldovei, estul Munteniei și în Dobrogea vor fi intensificări susținute ale vântului cu rafale în general de 85…90 km/h, iar în bazinul vestic al Mării Negre, de peste 100 km/h.

Prognoza pentru București

Vremea se răceşte considerabil în Bucureşti, în acest weekend, perioadă în care se vor semnala, trecător, şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Astfel, în intervalul 17 noiembrie, ora 20:00 – 18 noiembrie, ora 8:00, cerul va avea înnorări şi temporar va ploua, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimă va fi de 6 – 7 grade.

Totodată, de sâmbătă dimineaţa până duminică, la ora 10:00, va ploua (cantităţi de apă de 15 – 20 l/mp), iar în a doua parte a nopţii, trecător vor fi precipitaţii şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări mai ales seara şi noaptea, cu rafale de 50 – 55 km/h.

Temperatura maximă în Capitală va fi mai coborâtă decât în ziua anterioară şi se va situa în jurul valorii de 9 grade, în timp ce minima va ajunge la cel mult 3 grade.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.