100 de ani de Disney, într-un scurtmetraj de două minute!

0
265
100-ani-Disney

De la Mickey Mouse la Elsa şi Căpitanul Hook, peste 500 de eroi Disney revin la viaţă într-un scurtmetraj lansat în streaming pe Disney+ cu ocazia centenarului legendarului studiou, unul marcat de turbulențe, relatează AFP și Agerpres.

Intitulat Once Upon a Studio, scurtmetrajul emoționant cu o durată de nouă minute şi care combină imagini digitale, desene realizate manual şi filmări live-action, a fost lansat în streaming pe Disney+ la patru luni după ce a fost aclamat la Festivalul Internaţional al Filmului de Animaţie de la Annecy.

Rezultat al unei munci de doi ani, pelicula prezintă 543 de personaje, provenite din 85 de lungmetraje şi scurtmetraje, care ies din afişele expuse pe coridoarele sediului general al studioului american, unde se reunesc pentru o fotografie de familie după plecarea angajaţilor.

„Dintre cele 543 de personaje ale filmului, aproximativ 450 sunt desene manuale”, realizate cu creion pe hârtie, a precizat desenatorul Eric Goldberg (AladdinPocahontas), care a supervizat secţiunea 2D a filmului.

Disney a apărut pe 16 octombrie 1923

Într-o zi de 16 octombrie, Walt Disney şi fratele său, Roy – care au pus bazele companiei Disney Brothers Studios într-un garaj din Hollywood – au semnat un contract de distribuţie cu rol hotărâtor pentru seria lor Alice Comedies, scurtmetraje ce prezentau aventurile unei fetiţe, Alice, filmată în live-action, într-o lume animată.

Personajul Mickey Mouse a apărut abia în 1928, ca reacţie la controlul deţinut de studioul Universal asupra drepturilor predecesorului său, Oswald the Lucky Rabbit, căzut în uitare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.