Renault 5 E-Tech, prezentat în premieră mondială la Geneva Motor Show 2024

0
69
Renault-5-E-Tech

Francezii de la Renault au prezentat, în cadrul Geneva International Motor Show (GIMS), reinterpretarea în formă modernă a unui model legendar al mărcii. Noul Renault 5 mizează pe tradiție, dar și pe tehnologie, modernism și design. Totul animat de un sistem de propulsie complet electric.

În prima zi a expoziției auto de la Geneva (GIMS) francezii de la Renault au prezentat o reinterpretare modernă a unui vehicul care a făcut furori în anii `70 – `80. Renault 5, vehicul de clasă B comercializat inclusiv în SUA și Canada sub numele Le Car, revine pe piață în acest an cu un design modern, dar inspirat clar din liniile faimosului supermini. Cu 5,5 milioane de unități vândute, Renault 5 devenea cea mai populară mașină franceză a anilor `70 – `80.

Renault 5 E-Tech, varianta modernă a clasicului Renault 5

Renault 5 a fost o mașină unică, renumită pentru designul său avangardist, versatilitate și consumul redus de combustibil. A înfruntat provocările vremurilor sale alături de milioane de familii: criza petrolieră, stilul de viață în schimbare sau apariția necesității unei a doua mașini. Rămânând fidel acestei moșteniri, Renault 5 E-Tech electric este un răspuns îndrăzneț la provocările societății și celor de mediu din zilele noastre – sobrietate energetică, sustenabilitate și o amprentă redusă de carbon, scrie economica.net.

Renault 5 E-Tech electric nu este o mașină ca oricare alta. Lansarea sa coincide cu o schimbare majoră de direcție făcută de milioane de europeni către un nou tip de mobilitate – electrică, conectată și durabilă. De asemenea, a declanșat transformarea grupului Renault într-o companie auto de nouă generație. Pentru a dezvolta această mașină în doar trei ani în Franța, la cel mai înalt standard tehnologic, toate deciziile noastre au fost disruptive, iar organizația noastră mai agilă decât oricând.

Am fost primii care au pariat pe o platformă 100% electrică pentru dezvoltarea unui automobil european de talie mică, pe optimizarea costurilor de-a lungul lanțului valoric, cât și pe relocarea ecosistemului industrial… Doar o mașină emblematică ar fi putut reuni echipele noastre în acest fel și ar fi putut mișca lucrurile în intern. (…) Cu acest model, dovedim că producția în Europa, în Franța este cu adevărat posibilă!”, a declarat Luca de Meo, directorul executiv al grupului Renault.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.