Un asteroid de mari dimensiuni va trece pe lângă Pământ, în 2029!

0
259
apophis-va-trece-pe-langa-pamant
FOTO: universemagazine.com

Un asteroid de mari dimensiuni, ce are o lăţime similară cu cea a Empire State Building, va trece la o distanţă de 32.200 de kilometri de Pământ. Evenimentul va avea loc în 2029, acesta fiind obiectul ceresc de mari dimensiuni care se va apropia cel mai mult de planeta noastră, în istoria modernă, transmite Reuters.

Când acest lucru se va întâmpla, o navă spaţială lansată de agenţia spaţială americană NASA în 2016 se va afla pe poziţie pentru a oferi o analiză detaliată a acestei rare întâlniri apropiate.

Asteroiudul Apophis

Misiunea, condusă de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Arizona, Statele Unite, va oferi informaţii cu privire la formarea planetelor şi cunoştinţe care ar putea contribui la eforturile de construire a unui sistem de apărare împotriva posibilelor coliziuni apocaliptice între asteroizi şi planeta noastră.

La momentul descoperirii sale, în 2004, asteroidul Apophis, numit după un şarpe demonic care întruchipează răul şi haosul în mitologia egipteană antică, părea să reprezinte o ameninţare deosebită pentru Pământ, oamenii de ştiinţă prognozând o posibilă coliziune în 2029. De atunci, observaţii mai rafinate au exclus orice risc de impact pentru cel puţin încă un secol.

Sonda spaţială care se îndreaptă în prezent spre o întâlnire cu Apophis este OSIRIS-REx, care a ajuns pe prima pagină a ziarelor în urmă cu trei ani, când a prelevat o mostră de sol de pe un alt asteroid şi l-a trimis pe Pământ într-o capsulă care a aterizat cu ajutorul unei paraşute în Utah, în septembrie 2023, informează digi24.ro.

Asteroidul vedetă din acest articol are aproximativ 340 de metri în diametru și urmează să treacă la aproximativ 31.860 de kilometri distanţă de suprafaţa Pământului, la data de 13 aprilie 2029. Va fi vizibil cu ochiul liber timp de câteva ore, a declarat Michael Nolan de la Universitatea din Arizona, cercetător principal adjunct în cadrul misiunii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.