Brad natural vs. Brad artificial: avantaje și dezavantaje!

0
390
brad-artificial-brad-natural
FOTO: https://www.realsimple.com/

Mai sunt câteva săptămâni până la Crăciun și, ca în fiecare an, revine marea dilemă a societății: Brad natural vs. Brad artificial. În funcție de preferințele fiecăruia, de comoditate, dar și prin dorința de protejare a mediului, unii oscilează pentru bradul natural, alții pentru bradul artificial.

Brad natural vs. Brad artificial: Bradul Natural

Bradul natural aduce mirosul de cetină în casă și contribuie la crearea unei atmosfere de sărbătoare de Crăciun. Bradul natural poate fi în ghiveci, având avantajul ca după sărbătoarea Crăciunului să fie plantat în curte sau într-un mediu propice. Bradul poate fi și cel tăiat pe care-l găsim în piețe, care provine în mod normal din pepinierele de brazi special concepute pentru această sărbătoare.

Bradul natural tăiat poate fi reciclat, apoi refolosit sub formă de rumeguș, îngrășământ natural și material combustibil.

Ca dezavantaj, bradul natural trebuie cumpărat an de an, iar mărimea lui și frumusețea lui sunt influențate de bugetul disponibil. Un brad înalt, frumos, bogat în crengi poate fi mai scump. Prețul poate fi influențat și de nivelul economic din fiecare an.

Bradul natural lasă mizerie în casă prin prisma acelor ce cad pe durata celor câteva zile cât este împodobit în casă. Căldura duce la uscarea lui, iar în acest context, bradul în ghiveci trebuie îngrijit special până când îl strângeți și-l plantați în natură.

Brad natural vs. Brad artificial: Bradul Artificial

Bradul artificial are un prim argument pro ce ține de comoditate. Odată luat, îl puteți folosi an de an. Asta se traduce prin economie financiară și economie de timp. Nu trebuie să dați banii pe alt brad și nici să pierdeți timpul în căutarea lui.

Un brad artificial nu face mizerie, ceea ce poate fi un avantaj. Nu stați să aspirați după el. Totodată, nu are nevoie de îngrijire specială pentru că e din plastic / PVC.

Dar nici nu aduce în casă mirosul de cetină. Pentru a compensa acest minus, trebuie să luați un parfum special de brad. Un alt dezavantaj stă în faptul că un brad artificial conține diferite substanțe toxice.

Și cu bradul artificial nu salvăm planeta. Nu protejăm tăierile de brazi din păduri, ba chiar se poate contribui la poluarea mediului prin faptul că bradul e din plastic, iar transportul lui e tot un factor de poluare. Mulți dintre brazii artificiali sunt aduși din diferite țări, ceea ce necesită transport terestru, naval sau aerian.

Indiferent de natura bradului, să știți că riscul incendiului există îm ambele variante. Fiți responsabili când împodobiți bradul de Crăciun și nu folosiți instalații improvizate. Luați toate măsurile de protecție pentru ca respectivul brad, natural sau artificial, să nu cadă.

Voi ce brad preferați? Brad natural vs. Brad artificial?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.